De sessies

De bewustwording

Het begint allemaal duizenden jaren geleden toen we nog jagers en verzamelaars waren. We hadden anderen nodig om te kunnen overleven. Alleen redde je het gewoonweg niet dus je moest anderen vinden omdat je kansen dan aanzienlijk groter waren.

Nu voelen we nog steeds de behoefte om ergens bij te horen, aan zelfvertrouwen, controle en een betekenisvol bestaan. Je kunt gebruik maken van elkaars kennis, maar staat ergens bij horen ook voor rust en veiligheid.

Een grote rol hierin speelt feedback. We willen allemaal aandacht en erkenning ontvangen en als die positief is geeft ons dat een goed gevoel. Het kan angst creëren wanneer deze negatief is en je er dus niet meer bij hoort. Deze angst kun je wegnemen door om feedback te durven vragen en stel je je dus open en creëer je een open en eerlijke connectie.

Alle onderwerpen die nu (nog) moeilijk bespreekbaar zijn, waar een taboe op rust, mogen bespreekbaar gemaakt worden. Het is niet aan mij om het een af te zweren of het andere te verheerlijken, wat ik wil is dat we ons allemaal bewust zijn dat ongeacht wie we zijn en wat we doen een keuze is die geaccepteerd mag worden. Dat we niet oordelen, maar positief zijn, elkaar met respect behandelen, ons laten leiden door liefde, mededogen tonen naar anderen, de ander in hun waarde laten, maar vooral eerlijk zijn naar onszelf en daarmee naar anderen. Ben jij je al bewust?

Pantoum Gedicht – #kluyzenaer

Iedere maand is er een ander thema, kijk op onze agenda pagina voor de exacte data, of schrijf je direct in via deze link